Sfidat e zhvillimit në fëmijërinë e hershme

Nga

Publikuar tek Fëmija, Institucionet/ Pacientët, Shkolla me 11 April 2021

Një intervistë me mjeken pediatre dr. Loéva Dubreuil (Francë) dhe Jolka Nathanaili-Penotet rreth shërbimeve të konsultoreve të nënës dhe fëmijës në Francë : ndjekja e nënës shtatëzanë, rritja, parandalimi i vdekjes së papritur të foshnjes,  mbikqyrja e zhvillimit të fëmijës dhe e çrregullimeve të tij, mitet dhe faktet rreth vaksinimit dhe efekteve anësore, rreziku ndaj përdorimit të ekraneve tek fëmijët, këshilla rreth prindërimit të duhur në respektimin e ritmeve të ushqyerjes, gjumit; bashkëpunimi me çerdhet, kopshtet, shkollat fillore, bilancet zhvillimore të detyrueshme për vlerësimin e të nxënit e të mësuarit përpara moshës 6 vjeç.

Leave a Reply