A janë teoritë seksuale të fëmijës ende aktuale?

Nga

Publikuar tek Fëmija, Seminaret e psikanalizës me 6 September 2018

Seminari i Fushës Frojdiane në Shqipëri

21 Shtator 2018, Ora 12h30-15h Rr. Qemal Stafa Çerdhja Nr. 56
22 Shtator 2018, Ora 9h-14h Biblioteka Kombëtare Salla Franceze Rruga ‘George Bush’
Dr Daniel Roy «Në punën tonë me fëmijët e vegjël, si në çerdhe, në shkollë ose në konsultat e specializuara, ka gjithmonë një fëmijë që na mundon dhe për të cilin mendojmë edhe jashtë punës. Ky fëmijë na habit, na sjell shqetësime, na shkakton angështi. Ne nuk e dimë si do t’ja dalim me të, ai na vë me shpatullat pas muri. Ju propozoj gjatë takimit tonë të ndajmë përvojat tona lidhur me « këtë fëmijë » për të kuptuar më tepër se çfarë e gëzon dhe çfarë e bën të vuajë, nisur nga takimi me të. Në fakt këtu bëhet fjalë që të vihemi në pozicionin ku jemi ne që mësojmë prej tij: këtu qëndron sekreti … ».

Shkarko programi 21 Shtator

 

Shkarko programi 22 Shtator

 

Leave a Reply