Si të lexosh një psikozë ?

Nga

Publikuar tek Seminaret e psikanalizës me 15 May 2012

Fusha Frojdiane – Sesioni i tretë

26 Maj,  9h00-18h00 Auditoriumi i Pediatrisë, Salla, ‘Galileu Galilei’, Q.S.U.T.

Do ta trajtojmë çështjen e psikozës, në mënyrë klasike, nëpërmjet forclusion-it të Emrit-të-Babait dhe mungesës së shënjimit fallik. Bazuar mbi rastet klinike, do të shikojmë se si kjo qasje strukturore e klinikës mundëson leximin e delirit, haluçinacioneve dhe fenomeneve elementare, duke i dhënë kështu përparësi vlerësimit të çrregullimeve të ligjërimit, të llidhura ngushtë me forclusion-in e Emrit-të-Babait si dhe çrregullimeve të imazhit të trupit dhe ëndjes (jouissance) që i shoqëron, të lidhura këto me apostrofimin e fallus-it.

Shkarkoje

Leave a Reply