Njoftim mbi Urdhrin e Psikologut

Nga

Publikuar tek Njoftime, Prezantime/Reportazhe/Intervista me 15 November 2017

Deshirojme t’ju bejme me dije vendimin e Gjykates se Tiranes ne lidhje me Urdhrin e Psikologut per te qartesuar kete situate kaq kaotike kaq te perfolur e te shfrytezuar nga gjithefare lloj subjektesh apo individesh me kreativitet relativisht te kufizuar. Meqenese leximi eshte nje talent deri diku dhurate e Tjetrit, i cili zhvillohet gjate femijerise relativisht te hershme, por qe rritet e mbruhet deri vone do deshim te kontribuonim modestisht ne ushqimin e tij. Thene kjo gjithmone kemi parasysh qe qellimi ketu reduktohet ne nje permiresim te raportit qe nje subjekt gezon me shkronjen ‘la lettre’ (ose jo sepse hidherimi mund ta shpoje subjektin sidomos ate post-totalitar). Keshtu ne fund te dites le te mos t’i perfytyrojme individet si subjekte aq te palexuar saç mund te jene ata qe ulen neper karrige pa kembe e qe pikerisht s’mund kurrsesi te uleshin per te lexuar qofte nje rresht te vetem te ligjit (behet fjale per leximin me te gjtha shtresat simbolike qe e shoqerojne nje ligj)! Na shkruani pra nese keni shqetesime, pyetje, pakenaqesi, pagjumesi apo te tjera shenja te shendetshme ne pergjigje te ketij proçesi kaq te shumtuar qe nisi nga farsa e zgjedhjeve e deri tek njesite guerilla Rambo 333 te pagezuara task-force…. Por na shkruani edhe per te komunikuar me shume mbi proçesin prapa skenave dhe fenereve te cilitdo institucioni (nga shefi i departamentit i fakultetit publik deri tek ish ministri i mireqenieve sociale te imagjinuara) qe i bene fresk ketij seriali me numer te kufizuar episodesh. Na shkruani ne kete periudhe rremuje per tu perditesuar me rrugen e nisur nga nje numer i madh personash qe jane bere bashke kunder farses dhe mediokritetit! Shkarko vendimin e Gjykates Tirane njoftim lidhur me urdhrin e psikologut Jemi ne dispozicionin tuaj, rrethilakanian@nyjelakim.net Mos prisni diten e neserme, reagoni sot!

Leave a Reply